בשנים האחרונות, האופניים החשמליים והקורקינטים הממונעים הפכו לטרנד החם ביותר בענף התחבורה. האופניים החשמליים והקורקינטים הממונעים מאפשרים למשתמשים בהם להתנייד בצורה נוחה, מהירה וזולה במיוחד וכתוצאה מכך רבים בוחרים ליהנות מהם גם במהלך החופשה בחו"ל.
במאמר זה אסקור את התקנות, החוקים והמדיניות של רוב חברות התעופה המקומיות והבינלאומיות בנוגע להעלאת אופניים חשמליים וקורקינטים לטיסה.
מהן התקנות והחוקים בעת העלאת אופניים חשמליים וקורקינטים לטיסה?
עבור חלק מהנוסעים בחברות התעופה, קורקינט חשמלי או אופניים חשמליות, הם חלק בלתי נפרד מהכבודה האישית.
באופן כללי, כמעט כל חברות התעופה בישראל ובעולם מאפשרות להטיס אופניים חשמליים וקורקינטים, אך על בעל הכבודה להקפיד על ההנחיות והתקנות הבאות:
- הסרת הדוושות של האופניים.
- פירוק הכידון של האופניים או הקורקינט.
- הוצאת האוויר משני הצמיגים והפרדת אחד מהגלגלים מגוף האופניים או הקורקינט. הוצאת האוויר היא הכרחית מכיוון שהפרשי הלחץ באוויר יכולים לגרום לפיצוץ של הצמיד במהלך הטיסה.
- אריזת האופניים או הקורקינט בקופסה ייעודית אשר מונעת פגיעה וטלטלה במהלך הטיסה.
חשוב לציין כי ההנחיות הכלליות משתנות מחברת תעופה אחת לשנייה, לכן מומלץ לבדוק מהן ההנחיות בחברת התעופה שבחרת לחופשה, טרם ההגעה לשדה התעופה בן גוריון עם הכלי הממונע.
מבחינת עלויות, לרוב העלאת אופניים חשמליים וקורקינטים לטיסה כרוכה בתשלום נוסף לחברת התעופה עבור הכבודה האישית. לצורך הדוגמא, בחברת אל על, העלות להעלאת אופניים חשמליים וקורקינטים במשקל של עד 32 ק"מ ומידות של עד 277 ס"מ היא 70$ לטיסות יוצאות לאירופה ו – 150$ לטיסות יוצאות למזרח הרחוק, צפון אמריקה ודרום אפריקה.
לסיכום, כמעט כל חברת תעופה ישראלית ובינלאומית מאפשרת להטיס אופניים חשמליים וקורקינטים בנוסף לכבודה האישית. עם זאת, חשוב לבדוק ולציית לתקנות, הנחיות ומדיניות חברת התעופה על מנת למנוע עוגמת נפש עתידית רגע לפני העלייה למטוס.
אם נפגעת מחברת התעופה שלך כתוצאה מביטול, עיכוב או אובר בוקינג בטיסה תוכל לקבל פיצוי כספי של עד 3,080 ₪. לבדיקת זכאות וקבלת פיצוי כספי דרך Flight Refund, לחץ כאן ומלא את פרטי הטיסה שלך.