לאור פתיחת השמיים לטיסות נכנסות ויוצאות מנתב"ג, משרד הבריאות השיק את אתר "תעופה בזמן קורונה" אשר מציג את כלל ההנחיות העדכניות לטסים אל ומישראל בתקופת הקורונה.
במאמר זה אציג את ההנחיות העיקריות לנכנסים וליוצאים מישראל בתקופת הקורונה.
הנחיות ליוצאים ממדינת ישראל
חשוב לדעת כי לא כל המדינות אשר מוגדרות בישראל כירוקות מאפשרות לישראלים להיכנס אליהן, לכן מומלץ להתעדכן במדיניות של כל מדינת יעד.
טרם הנסיעה, הנוסעים נדרשים למלא בקשה מפורטת ליציאה מישראל אשר כוללת פרטים אישיים של הנוסע, הצהרת בריאות של הנוסע ובדיקת קורונה עדכנית אשר בוצעה סמוך לטיסה ובהתאם להנחיות של מדינת היעד.
חשוב לציין כי אין צורך לבצע תרגום נוטריוני של תוצאות הבדיקה, משום שכל הבדיקות מוצגות באנגלית וכוללות שם מלא (כפי שמוצג בדרכון) ומספר דרכון. עלות הבדיקה היא 297 ₪ וניתן לבצע אותה בכל אחד מבתי החולים בישראל ללא צורך בהפניה מרופא המשפחה.
באופן כללי, כל הנוסעים נדרשים לעטות מסכה מרגע הכניסה לטרמינל בנתב"ג ועד ליציאה במדינת היעד תוך שמירה על ריחוק חברתי והקפדה יתרה על היגיינה אישית (שטיפת ידיים, שימוש באלכוג'ל וכדומה).
הנחיות לנכנסים למדינת ישראל
בדומה ליציאה, נוסעים אשר נכנסים למדינת ישראל נדרשים למלא בקשת כניסה לישראל אשר כוללת פרטים אישיים של הנוסע והצהרת בריאות של הנוסע.
אזרחים ישראלים אשר טסים ממדינות ירוקות (איטליה, גאורגיה, ניו זילנד, קנדה, גרמניה וכדומה) אינם נדרשים לבצע בידוד בישראל – ולהיפך, נוסעים אשר טסים ממדינות אדומות (צ'ילה, ארגנטינה, ברזיל, רוסיה, ארה"ב, סינגפור וכדומה) מחויבים לבידוד של 14 ימים בישראל. נוסעים אשר ביצוע טיסת קונקשן במדינה אדומה אינם מחויבים בבידוד כל עוד לא יצאו מנמל התעופה הבינלאומי בו בוצעה הטיסה.
על פי הנחיות משרד הבריאות, כניסה של אזרחים זרים לתחומי ישראל תתאפשר רק לאחר קבלת אישור כניסה בקונסוליה הישראלית שבמדינתם.
לסיכום, תקופת הקורונה טומנת בחובה אינספור אתגרים וסיכונים לנוסעים אל ומישראל. הנחיות משרד הבריאות נועדו לצמצם את החשיפה לקורונה ולאפשר לציבור הרחב לנסות ולנהל אורך חיים תקין במקביל לנגיף קורונה.